I tretton år i rad har "Trött på att turnera" varit en ljuspunkt under den mörkaste månaden på året. Med korta spelningar på de mest oväntade platserna, från verkstäder till äldreboenden runt om i vår region, har denna turné blivit en uppskattad tradition.

Årets artist som kommer att lysa upp scenen är ingen mindre än Göran Engman, en skådespelare och sångare av rang. Med influenser från Elvis och Jerka bjuder han på en oförglömlig upplevelse. Göran, mest känd från bl.a. sin medverkan i TV-serien Skärgårdsdoktorn" (där han spelade Sören Rapp) och musikalen "Jerka", med Jerry Williams på Göta Lejon, har i övrigt en imponerande rolllista, inklusive uppdrag på Stadsteatern i Uppsala.

– Just nu har turnén planerade spelningar på 45 platser, men det finns fortfarande möjlighet att klämma in ett par till om din arbetsplats också vill vara en del av denna fantastiska resa, hälsar Micke Finell. Ta chansen att njuta av en oförglömlig spelning till ett överkomligt pris och skapa minnen som kommer att värma hjärtat under den kalla vintermånaden.

"Trött på att turnera 2024" är en chans att uppleva kulturell mångfald på nära håll och njuta av musik som sprider glädje och ljus i vintermörkret. Så boka in detta evenemang på er arbetsplats eller i din kalender och följ med på en resa som lovar att vara minnesvärd. Fullständig turnéplan meddelas inom kort.


För frågor och bokningar kontakt
Micke Finell
070-6679759
Rock Around The Clock Productions AB.
www.rockaroundtheclock.co
micke@rockaroundtheclock.tv


Om Göran Engman

Göran Engman, den hyllade svenska skådespelaren och sångaren, född den 4 maj 1953 i pittoreska Västervik i Småland, har under årtionden förmedlat sin talang och passion till publik i olika sammanhang. Med en imponerande karriär som inkluderar teater, film, och musikalframträdanden, har Engman blivit en välkänd och omtyckt figur i den svenska underhållningsvärlden.

Engman inledde sin konstnärliga resa genom att utbilda sig vid Scenskolan i Stockholm mellan 1978 och 1981. Sedan dess har han varit en framstående aktör vid Riksteatern och har sedan 1993 varit en stadig medlem i Uppsala stadsteaters ensemble. Hans repertoar är så omfattande och mångsidig att den sträcker sig från teater till musikal och även inkluderar imitationer av den ikoniska Elvis Presley.

En av Engmans mest minnesvärda insatser var hans imitationskonst som Elvis Presley, en färdighet som han har visat upp i föreställningar som "Kungarna på Fyris" på Uppsala stadsteater 2001 och musikalen "Jerka" på Göta Lejon 2003. Med en imponerande röst och en förmåga att fånga Elvis Presleys unika stil, har Engman tagit publiken med på en musikalisk resa till rock'n'rollens guldålder.

En annan höjdpunkt i Engmans karriär var hans roll som den excentriske fiskaren Sören Rapp i den populära TV-serien "Skärgårdsdoktorn" mellan 1997 och 2000. Hans skådespelarprestation som Sören Rapp gjorde honom till en älskad och igenkänd figur bland svenska tittare. Utöver detta spelade Engman en betydande roll i långfilmen "Mamy Blue" från 1999, vilket bidrog till hans rykte som en begåvad skådespelare.

Engmans filmografi är imponerande och spänner över flera decennier, och han har också bidragit med röster i animerade filmer som "Hitta Nemo," "Robotar," och "Råttatouille." Hans mångsidighet som skådespelare har gjort honom till en eftertraktad röstskådespelare i branschen.

2024 ser ut att bli ett spännande år för Göran Engman, med hans medverkan i turnén "Trött på att turnera" i Gävle med omnejd. När vi frågade Engman om hans förväntningar inför turnén, uttryckte han entusiasm och säger: "Det ska bli grymt kul att delta på turnén 'Trött på att turnera' i Gävle med omnejd i början av 2024. Jag ser fram emot att träffa publiken och dela min passion för underhållning med dem."

Göran Engman är en allmänbildad och mångsidig artist som har berört hjärtan och inspirerat människor genom åren. Hans engagemang och dedikation till sitt konstnärliga arbete har gjort honom till en omtyckt figur i den svenska underhållningsbranschen, och vi ser fram emot att följa hans fortsatta framgångar och prestationer.

I en värld där konstnärer ständigt utmanar sig själva och sitt arbete, är Göran Engman ett lysande exempel på en artist som har förvaltat sitt arv och kontinuerligt levererat kvalitet och glädje till sin publik. Med sin imponerande karriär och en spännande turné i sikte är det tydligt att Göran Engman fortfarande är en kraft att räkna med inom svensk underhållning.