En enkel till Palookaville, tack!

Det finns en stad som inte är som någon annan och som väldigt få känner till. Den ligger i ett land som ännu färre vet om. Bara de utvalda har varit där. Och av dem är samtliga eniga, man vill aldrig lämna, men måste man, så vill man genast åka tillbaka så snart man passerat stadsgränsen. Man blir liksom förtrollad och beroende av att vara där. Ja, på ett bra sätt. Det bästa sättet.

Hur man hittar dit? Well, det är en väl bevarad hemlighet. Men, låt mig säga så här, får du av någon anledning nys om hur, tveka inte, åk dit! det är en upplevelse för livet.

Jag har, som du kanske förstår, haft förmånen att vara där. Många gånger. Och upplevt saker som man inte skriver hem till mamma om. Bland annat har jag fått lära mig hur man blandar den där ultimata musikaliska bålen som ska serveras på den där festen som börjar klockan 03:30 då solen precis vänt vid horisonten och temperaturen åter är på väg mot 30 grader. Ja, i den här staden verkar ingen någonsin gå och lägga sig. Det är som en konstant pågående trumrytm som håller folket mjuka i höfterna och till synes helt outtröttliga. Och den här hemliga bålen. Den är som bensin på eld. Det vet alla som någon gång varit i den här staden. Hur man blandar till den?

Jo, så här:

Först och främst måste man vara noggrann med ingredienserna.
Mycket noga.
1.Blanda allt i en tioliterhink av plast. Gärna gul.
2.Börja med att hälla i en stor dos Screamin’ Jay Hawkins.
3.Fortsätt med några deciliter av The Specials.
4.Rör om.
5.Etta James eller Wilson Pickett väljer du själv, det viktiga är att inte snåla.
6.Avrunda med några droppar Little Richard.
7.Rör om.
8.Is, massor av is.
9.Rör om, noggrant och länge.
10.Dansa.

Ja, och nu undrar förstås den nyfikne vad den här staden heter och var den ligger. Tyvärr kan jag inte avslöja mer än så här: The Beat From Palookaville, kolla in dem på Spotify.

Vi ses där!