Tillsammans med den legendariske producenten Tomas Skogsberg (The Hellacopters, Backyard Babies etc.) låste bandet in sig i Sunlight-studion ute i skärgården under pandemin och spelade in albumet ”White Lightning”.
- Vi kommer släppa en singel i månaden fram till att vi släpper hela albumet, hälsar The Boppers.

Första singeln "Callous Rain" som släpps idag är komponerad av Sören ”Sulo” Karlsson och där gästas bandet av ingen mindre än Nicke Andersson från The Hellacopters på gitarr!

Det är en mörk melodi om livets ofrånkomliga villkor med harmonier som för tankarna till den amerikanska vokala musikgruppen The Walker Brothers storhetstid.
Eller som bandets ena frontman Matte Lagerwall idag uttrycker det: Att kunna ge en glimt glädje mitt i en fruktansvärd tid kan ge hopp. Att musik har en läkande kraft blev tydligt för oss när vi jobbade som fältartister under kriget på Balkan.

LYSSNA HÄR: https://orcd.co/callous-rain

Berättelsen om The Boppers är en saga om några tonåringar från Stockholm som var på rätt plats vid fel tidpunkt. Att bilda bandet 1977 när punkrocken exploderade runt om i världen, deras syn på 50-talets doo wop och rock ’n’ roll kunde inte vara mer omodern men de vägrade att passa in och gjorde det till en succé.

White Lightning är ett album för gamla fans lika mycket som för nya generationer boppers-diggare och efter 45 år på vägarna låter Boppers hungrigt och är precis som alltid up-to-date.

LINE-UP:
Matte Lagerwall - Vocals and guitars 1977-
Ingmar Wallén - Vocals and guitars 1977-
Kenneth Björnlund - Drums and vocals 1982-
Surjo Benigh - Bass and vocals 1994-

The Boppers - White Lightning – release 1 juli.

KEEP ON BOPPIN’

För ytterligare info om skivan kontakta
carl.vonschewen@soundpollution.se / 070-3992666

För mer information om The Boppers
intervjuer och bokning kontakta
Mats Bokström
Act4You marketing AB
Upplandsgatan 73
113 44 Stockholm
mats.bokstrom@act4you.se
073-576 50 66
https://boppers.se/