Spotify

Svenska artisten, låtskrivaren och producenten Simon Andersson från Malmö nomineras till Word Entertainment Awards 2023 i hela två kategorier

World Entertainment Awards är en internationell gala som årligen arrangeras i Hollywood, alltid i samband med Grammy Award veckan i Los Angeles. Priser delas ut till personer från hela världen inom den globala underhållningsindustrin. Simon Andersson är nominerad med låten Try för ”Bästa rocklåt” och ”Bästa nykomling” i genren Rock

Simon Andersson är artisten, låtskrivaren och producenten från Malmö som gått lite under radarn i Sverige. Redan som 11 åring medverkade han i sitt första TV program, som 13 åring tog han emot sitt första musikaliska pris. Efter gymnasiet sökte Simon till Malmö Musikhögskola och kom in på musikproducentprogrammet. Målet var en professionell karriär. Detta ledde till att han några år senare 2013 gick från den svenska musikscenen till att få åka över till Hollywood som nominerad till ”Årets bästa låt” Hollywood Music Media Awards och står senare som vinnare på anrika Fonda Theater i Hollywood..

Vinsten med ”Årets bästa låt” gick inte obemärkt förbi och Simon fick snart förfrågan om att uppträda live i amerikansk TV, toppade Music Rows Break-out Chart med låtarna ”How did I get her” och ”City nights”, turnerade i USA och spelade med sitt band på den prestigefyllda CMA Festivalen i Nashville två år i rad.

Simons musikinfluenser sträcker sig från rock’n’rollens tidiga dagar touch av country americana till den samtida musikscenen, han är en mycket begåvad låtskrivare och en producent.

Den 2 februari delas priserna ut i Hollywood på World Entertainment Award och Simon Andersson finns personligen på plats för att framföra sin nominerade låt ”Try” på galan.

Just nu är Simon Andersson högaktuell med sina utsålda julshower tillsammans med Måns Möller och Linda Varg www.rocknrollxmasparty.com på Luftkastellet i strax utanför Malmö.

Simon är också grundaren och producent till nystartade succéfestivalen www.southoceanfestival.com (2:a året)  i Malmö (Sibbarp). Som i sommar får besök av The Cardigans (SE), The Midnight (US) och DeWolff (NL) och många fler.

Här kan ni lyssna på den nominerade låten ”Try”

https://www.simonandersson.net

https://www.wea.earth/video