”Europe’s Biggest Dance Show” sänds fredagen den 8 maj med start klockan 20.00. P3 tar över direkt efter BBC Radio 1 och startar sin Europa-sändning klockan 21.00. Det blir sju timmar dans- och klubbmusik i P3 och en djupdykning i den elektroniska musiken där P3 framför den svenska musikscenen för Europa.

Det är en fröjd att samarbeta med BBC Radio 1 och våra andra public service-kolleger i Europa. Vi delar kärleken till radion och musiken, och ”Europe’s Biggest Dance Show” är ett fint uttryck för det där vi tillsammans kan erbjuda lyssnarna en härlig upplevelse live, säger Caroline Pouron, kanalansvarig på P3.

Initiativtagare och värd för kvällen är BBC Radio 1. Första timmen programleds av BBC Radio 1:s Annie Mac innan P3 med Samir Yosufi tar över stafettpinnen för att tillsammans med Rebecca & Fiona spela musik från den svenska klubbscenen.

Förra årets coolaste radiohändelse är tillbaka. Med hjälp av fest och dansmusik tar vi oss Europa runt under en direktsänd helkväll, säger Samir Yosufi, programledare på P3.
Sändningstider:

20.00 – BBC Radio 1 - London
21.00 – Sveriges Radio P3 - Stockholm
22.00 – WDR 1Live och RBB Fritz - Berlin
23.00 – VRT Studio Brussel
00.00 – RTÉ 2fm - Dublin
01.00 – NPO 3FM - Amsterdam
02.00 – Radio France Mouv - Paris

Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

För mer information, vänligen kontakta:
Nor Toma, Kommunikationspartner
Nor.Toma@sverigesradio.se

Artikeln är publicerad i den här och flera nyhetskanaler av den svenska presstjänsten Presstjänst - den svenska skrivbyrån för företag och organisationer. Vill ni ha hjälp med att skriva era nyheter samt publicerade och distribuerade till flera svenska nyhetstjänster, journalister och nättidningar? Vänd er då till http://www.presstjanst.se i samarbete med http://www.svenskpress.se