Hur gick då den grafiska processen till? Anders som är en kreativ person på flera plan skickade över sitt förslag till konvolut. Jag svarade med en "ledsen gubbe" i konversationstråden. Då ringde Bergström och anförtrodde mig att göra något snyggare - om jag nu klarade av det!
Jag studerade skissen, njöt av den fina melodin och försökte analysera vilken känsla som skulle förmedlas och hur finner vi då ett uttryck för det?
Anders fick i uppdrag att ta en promotionbild på sig själv med gitarr och julig utstyrsel.
En vinterbild med stuga, snö och fotspår löste jag genom att använda artificiell intelligens. Bakgrunden är alltså inget fotografi utan en datorgenererad bild skapad genom direktiv från undertecknad.
Foto på Anders kommer. Oskärpa, tveksam ljussättning samt ett antal mindre klädsamma profiltryck fick retuscheras och förstärkas samt att bilden fick justeras både vad det gäller intensitet, kontrast med förstärkt ljussättning som gav mer värme.
Med klassisk Photoshophantering monteras sedan artisten på plats framför bakgrunden.
Inspirationen är som den skarpsynte noterar med nostalgisk inspiration från ursvenska julalbum av tidigare folkära svenska artister som Bosse Larsson och Jörgen Edman klassiska julalbum.
– Det är för mig det absolut förmånligaste som finns att samarbeta med Joe Formgren, säger Anders T Bergström. Då kan man med största trygghet lita på att det blir bra, helt utan åsikter på om och varför. Resultat har aldrig svikits i sammanhanget. Samt att kunna lägga något i någon annans händer helt tvivelfritt är också befriande. Speciellt när man vet att kompetensen är på högsta nivå.

Pricken över i? Artistens huvudbonad. Den traditionella tomteluvan är ersatt av av..., ja, Anders påstår att det är en julblomma! Ögonfröjd och kul, Javisst. Snyggt? Kommunikation sker på mottagarens villkor så det är upp till dig som betraktare att avgöra.

Om sången "När julgransljusen tändas"
Lyssna på Spotify https://open.spotify.com/album/3fW9TiquqKhfC38HqctSo8
Se och lyssna på den officiella musikvideon här https://www.youtube.com/watch?v=j33DjTbQqNQ

Fakta om Anders T Bergström
Musikanten, styrkeoraklet och tidigare tyngdlyftaren Anders T Bergström är Sveriges starkaste olympier genom tiderna.
Hans bästa lyft är 400 kg sammanlagt fördelat på 175 kg i ryck och 225 kg i stöt.
Vilket fortfarande än idag är den enda svenske tyngdlyftare som lyft 400 kilo sammanlagt i en internationell tävling.

För mer information kontakta
Anders T Bergström
Mobil: 070-598 98 16
E-post: atb@fyshuset.se

Grafisk design av konvolut, logotyper och grafisk profil
Joe Formgren
Joe Formgren Reklam AB
070-679 79 00
www.formgren.com