Robert Wells återkommer med sitt Rhapsody In Rock till Dalhalla lördag den 30 juli och söndag den 31 juli 2022, för att fira den 30:e turnén i Sverige sedan starten 1989. "Celebration Tour 2022" kommer att bli en mäktig konsertupplevelse där det bjuds på mängder av fantastiska artister, musikanter, fyrverkerier med mera, allt i riktig unik Rhapsody In Rock-anda. För ingen Rhapsody-konsert är den andra lik.

Över 500 Rhapsody-konserter har framförts sedan starten 1989 (varav 60 av dem på Dalhalla), mer än 2 miljoner i publikantal, drygt 110 gästartister, närmre 300 musiker, ett hundratal tekniker och tusentals turnémil på vägarna med oräkneliga övningstimmar i repetitionslokalerna.

- Det känns nästan overkligt att det som en gång startade som drömmar i skolan har blivit den största delen av mitt musikaliska yrkesliv. När jag som ung tonåring satt på Konserthuset blev jag så tagen av den klassiska musiken, men önskade en mer avslappnad känsla på scenen. Blandat med en stor dos Rock, Jazz och Boogie. Där och då föddes idén till Rhapsody In Rock. Säger Robert Wells.

"Rhapsody In Rock" är lika med all musik presenteras med hjärtat!

- Att min dröm skulle resultera i att vi skulle nå en 30:e turné kunde jag aldrig våga fantisera om. Men det bästa stället att fira detta är ju på Rhapsodys egen ”nationalscen” Dalhalla. Snart bygger jag ett eget hus vid sidan om scenen, säger Robert och småler.

- Den enda röda tråden under konserterna är Musik och för mig räcker det mer än väl. Musikanterna har minst lika viktig roll som de artister som bjuds in. För att inte tala om ljud och ljuspersonal. Säger Robert Wells

21 av Rhapsody In Rock-konserterna har sänts i svensk tv, vilket torde vara svenskt rekord. Det har även blivit ett antal tv-sändningar internationellt från bland annat Rhapsody-turnéerna i Kina, Ryssland, USA och Australien.

Rhapsody In Rock "Celebration Tour 2022" lördag den 30 juli och söndag den 31 juli 2022 på Dalhalla. Biljetterna är släppta via www.rhapsodyinrock.se

Press: www.werecki.com

RIR EVENT, PJP AB

PR: Presskontakt och intervjuförfrågningar kontakta: Rickard Werecki tfn: 0707-178008, Werecki Promotion Company www.werecki.com