Rebecka Molander  Snöflinga

Spotify

 

”Med varma fingrar som rör sig smidigt över gitarrsträngarna, finstämda pianotoner och sakta framväxande puls från slagverk ger Rebecka Molanders jullåt Snöflinga lyssnaren den rätta julkänslan. Varje liten detalj i musiken är vacker och denna varma vintersång kommer bli en favorit på julens spellistor.”

 

Den svenska sångerskan och musikern Rebecka Molander har berört publiken i ett decennium med sin unika röst, sina självupplevda texter och sitt coola jazzinspirerade singer-songwriter-sound.

Hennes budskap i texterna om utanförskap, utsatthet och att vara sann mot sig själv lyckas nå lyssnaren rakt in i hjärtat, på ett lågmält poetiskt sätt och till ackompanjemang av musikens lugna själfulla beat.

 

Självlärd på piano och efter att ha öppnat spelningar med kända artister som Lill-Babs och Jan Lundgren gav Rebecka ut sin första egna konsert i eget namn. Med ett fullängdsdebutalbum och en skandinavisk skivturné 2016 fick Molander ett fint mottagande på bland annat MOJO i Köpenhamn. Sedan dess har Molander varit en flitig frilansmusiker och som keyboardist i Edsvurna. 2023 har varit ett produktivt år med det internationella släppet med titeln "Through the Rain-Vol 1" (2023) samt den helt nya svenska EP:n "Leaving the light on" (2023) – båda till kritikerros.

 

Soundet från "Leaving the light on" med kompletta live-studiotagningar, vintage Rhodes och ett skitigare och bluesigare ljudlandskap än tidigare skivor, kommer att behållas på hennes kommande EP "17000 breaths" (2024). Hennes lyssnare fick en bra glimt av den med den nyligen släppta sommarsingeln "Through the clouds" (2023).

 

Nu bidrar hon också till årets jullistor med den helt nya låten "Snöflinga" (2023).