Spotify

Rebecka Molander har slätt en helt ny EP med titeln  "Through the Rain"." En studio version för den internationella publiken 

Ep med ett rent organiskt ljud inspirerat av lättlyssnad jazz och folkmusik. Själva titelspåret är ett lysande exempel på vad man kan förvänta sig av EP:n. Instrumenten är mycket diskreta och kombinerar Molanders coola minimalistiska pianostil med djupa, runda bastoner och några glesa slagverksinstrument som driver mixens flöde.  Rebeckas sång är starkt känslosam och djupt långtgående och visar upp hennes mångsidighet som sångerska. Det finns så många fantastiska höjdpunkter på den här utgåvan, men "Get Gone", det andra spåret, är en av de mest potentiella hit låtarna på denna EP. Hatten av för arrangemanget till Pop, Funk, Fusion och andra stilar, och går från  ett lugnande men glittrande ljudbild. Låten  "Timeless Love" är en annan höjdpunkt värd att nämna. Pianoackorden interagerar vackert med sången och banar väg för en mjuk jazzballad med en mycket hypnotisk känsla.

Denna utgåva rekommenderas starkt till fans av musik som är otroligt smidig och dynamisk men också catchy och energisk, som SADE eller Norah Jones.

Om

Den svenska sångerskan och musikern Rebecka Molander har berört publiken i ett decennium med sin unika röst, sina självupplevda texter och sitt coola jazzinspirerade singer-songwriter-sound.

Hennes budskap i texterna om utanförskap, sårbarhet och att vara sann mot sig själv lyckas nå lyssnaren mitt i hjärtat, på ett lågmält poetiskt sätt och till ackompanjemang av musikens lugna själfulla beat.

Självlärd på piano och efter inledande spelningar för kända artister som Lill-Babs och Jan Lundgren gav Rebecka ut sin egen första konsert i eget namn. Med fullängdsdebutalbumet  "Through The Rain" – för  den svenska publiken – öppnade nya vägar 2015, och en skandinavisk skivturné 2016, med ett trevligt mottagande på bland annat MOJO i Köpenhamn. Sedan dess har Molander varit en produktiv frilansmusiker och som keyboardist i Edsvurna.. Nu är hon aktuell  med den svenska EP:n "Leaving the light on" som är inspelad helt live och med ett riktigt vintage-Rhodos i studion för att skapa en skitigare och bluesigare ljudbild än tidigare skivor. 

Band

Rebecka samarbetar med musiker i toppklass vid konserter och inspelningar.

Anders Lorentzi,Andreas Baw,Zoltán Csörsz,David Andersson,Maciej Szymczyński med flera.