Spotify

Rebecka Molander ger ut en ny singel med titeln "GENOM MOLNEN".

Denna somriga upptempolåt har en ljudbild som är inspirerad av modern pop och 80-talsgroove. Mixen drivs av tydliga funkiga baslinjer som ligger i ett skönt sväng med trummornas discokomp med extra magi från glittriga cymbaler. Ett vintage rhodes och en moogsynth kryddar produktionen. Rebeckas sång är intim och cool samtidigt som timingen i hennes röst håller uppe energin, vilket visar hennes mångsidighet som sångerska. 

Tidningen POPMUZIK skrev om förra EP:n ”Lämnar lyset på”: ”ett perfekt soundtrack till morgonkaffet” Den nya releasen GENOM MOLNEN kanske snarare spelas till kvällsdrinken eller på sommardansgolvet.

Denna utgivning rekommenderas starkt till fans av modern svensk musik som är både fängslande och energisk, likt Veronica Maggio eller Linnea Henriksson.

Om

Svenska sångerskan och musikern Rebecka Molander har berört publiken i ett decennium med sin unika röst, sina självupplevda texter och sin coola jazzinspirerade singer-songwriter-musik. Hennes budskap i texterna om främlingskap, sårbarhet och att vara sann mot sig själv lyckas nå lyssnaren direkt i hjärtat, på ett poetiskt sätt och till musikens lugna själfulla rytm.

Självlärd på piano och efter att ha öppnat för kända artister som Lill-Babs och Jan Lundgren, gav Rebecka ut sin första egenkonsert under eget namn. Med albumet " Through the rain" öppnades nya vägar 2015 och en skivturné genomfördes 2016 Sedan dess har Molander varit en flitig frilansmusiker och keyboardist i Edsvurna. Nu har hon nyligen varit aktuell med den svenska EP:n "Lämnar lyset på" och den kritikerrosade nyutgivningen av ”Through the rain Vol 1”, med strålande recensioner i bla National Post i England och fem stjärnor i indiemagasinet TJPL.