Det bygger först och främst på Pughs gamla band Rainrock med Pughs bror Ingemar Rogefeldt i spetsen. Med på turnén kommer även Ingemar Rogefeldts söner att medverka.
• Johnny Rogefeldt (gitarr, mandolin och sång).
• Lill Pugh - Jens Rogefeldt (sång).
På turnén medverkar även Jerry Williams gamla trummis Peder Sundahl samt Micke Finell.

I samband med turnén släpps en hyllningsplatta med material mestadels från Rainrocktiden. Några av titlarna på plattan är bl.a. Bolla & Rulla, Små Lätta Moln, Guldgruvan, Dinga Linga Linga Lena, Hogfarm och Här Kommer Natten.
Med på plattan är även Janne Lucas Persson som spelade piano på många av Pughs låtar och var även med på turnén “Ett steg till”, där även Ola Magnell medverkade.

– Den här hyllningsturnén till Pugh har redan innan premiär visat att det kommer att bli succé, berättar en av initiativtagarna och medmusikanten Micke Finell. Vi har fått mängder av hurrarop från fans som hört talas om detta. Låtskatten är ju enorm och det finns så många fantastiska låtar signerade Pugh så att det är svårt att välja. Publiken kommer dock garanterat att känna igen varenda en.

Följande spelplatser är klara (fler tillkommer):
14/4 GÄVLE/FOLKETSHUS TEATERN
19/4 VÄSTERÅS/KONSERTHUSET
20/4 SÖRÅKER/FOLKETSHUS
23/4 LULEÅ/KULTURENS HUS
26/4 UPPSALA/KATALIN
29/4 KARLSHAMN/STADSTEATERN
30/4 GRÄSTORP/KONSERTHUSET

För mer information
Rock around the clock productions AB
070-6679759
micke@rockaroundtheclock.tv


Om Pugh Rogefeldt
Anders Sture Torbjörn "Pugh" Rogefeldt, född 2 mars 1947 i Västerås, är en svensk sångare, gitarrist och låtskrivare. Han debuterade med det grammisvinnande albumet Ja, dä ä dä 1969, vilket var banbrytande då det var ett av de första rockalbumen på svenska. Skivan spelades in tillsammans med Jojje Wadenius och Janne "Loffe" Carlsson. Flera framgångsrika album följde på 1970-talet. 1978 tävlade han i Melodifestivalen med låten "Nattmara", som slutade på tredje plats. På 1980-talet släppte han några mindre framgångsrika album. 1990 bildade han rockbandet Grymlings vilka utgav två kommersiellt mycket framgångsrika album, det första innehållande Rogefeldts hitlåt "Mitt bästa för dig". Efter ett uppehåll från musiken återvände han 1999 med countryalbumet Maraton. 2008 återförenades han med Wadenius och Carlsson på albumet Vinn hjärta vinn. 2012 medverkade han i TV-programmet Så mycket bättre och 2013 utkom hans självbiografi. Källa Wikipedia.