Gruppen MahRoot föddes i influenser från svensk folkton, jazz och roots reggae, sammanfogade av texter med upplyftande budskap. 
”Låtskrivandet blev ett sätt att reflektera över livets upp- och nedgångar. Och genom vår publik har jag också förstått att jag inte är ensam om mina funderingar”, säger Eva Karman. 

Tillsammans med musikerna Peter Sjölund, Björn Viitanen och det kreativa bollplanket Erik Holmberg har hon nu ett multibegåvat team i arbetet med produktionen av det kommande debutalbumet och kommande konserter. 

"Allt började en sommar då Eva Karman sjöng Jimmy Cliff-covers i en källare med några vänner. Hon bestämde sig för att försöka skriva egna låtar på svenska. Gruppen gjorde femton spelningar utan att ha släppt något material. Småningom har flera av MahRoots låtar hamnat på stora playlists, och bandet har spelat på klubbar, festivalscener och bokats till Öland Roots. Förra året gjorde de tre tolkningar på hyllningskonserten för Magnus Lindberg på Skottvångs Grufva, i sällskap av etablerade artister som Sophie Zelmani, Toni Holgersson och Anna Stadling." 

Nya singeln Sommarregn låter en spröd melodika fånga känslan av dragspel och bryggor, och ruset som bara den svenska sommaren kan ge.
”Sommaren blir varmare med reggae. Även om det regnar”, säger Eva 

Sagt om MahRoot 
”MahRoot levererar upplyftande budskap som är både hjärtliga och upproriska. Det är varmt. Mycket varmt. Så varmt att en får sommarkänslor i januari!”
Öland Roots, 2020

För mer information https://www.mahroot.se/

För intervjuer kontakta: Anette Ståhl Enmusa Music Tel: 0707-180 120 E-post: anette@enmusa.se