- Vi ser fram mot en kväll fylld av inspiration, mingel, utmärkelser, fantastisk mat och glödhet underhållning på Gävles egen Eldklotgala, säger Ralph Brodin, Företagarna. Företagare har också möjlighet att visa upp sig under festligheterna genom att köpa ett av Eldklotets sponsorpaket.

Fest, mingel, glam, god mat och underhållning med Stonefish, som underhåller oss hela kvällen. Deras sångare och banjoist Mats Westlund är kvällens konferencier, vilket indikerar överraskningar och roliga infall.

- Företagarna vill hylla de entreprenörer som följer sina drömmar och sin passion, säger Eva Cooper, regionchef Företagarna Gävleborg. Vi vill inspirera och lyfta fram dem som varje dag bidrar till att skapa ett Sverige och därför utser vi varje år Årets Företagare runtom i landet.

För dig som vill ta bussen så gäller linje 14, observera tidtabellen som finns på http://www.xtrafik.se

Programmet
17.30 Lilla Gasklockan där vi startar det med välkomstdrink, mingel och utställning
18.45 Stora Gasklockan där serveras trerätters middag med förrätt, varmrätt och efterrätt
ca 21.00 Årets Företagare i Gävle koras
22.00 Dansen börjar
ca 00 00 Avslutning

Pris: 475 kr per biljett (inkl. trerätters med dryck) ex moms

Anmälan senast 25 mars och info: Ralph Brodin tel 070-683 69 98 mail foretagarna.gavle@gmail.com
http://www.foretagarna.se/event/gavleborg/2019/april/gavle-arets-foretagare-koras-pa-eldklotet/

Vi påminner om vilka kriterier som gäller för att bli Årets Företagare:

• Äga & Driva
Man ska ha majoritetsägande i företaget. Det går bra med externa finansiärer, om ägaren är näst största ägare. Eftersom utmärkelsen går till företagaren är det viktigt att hen är verksam i företaget. Det innebär att man ska ha företaget som sin huvudsakliga sysselsättning eftersom det är företagaren som är i fokus och därmed dennes inflytande och påverkan som ska belönas.

• Ledare & Förebild
Exempel på det är att företagaren tar samhällsansvar, deltar i lokalsamhället eller har påverkat politiken till godo för andra företagare i regionen samt uppmuntrar mångfald. Minst ett av dessa kriterier fordras.

• Kreativitet & Innovation
Exempelvis att hen gjort något nytt inom sin bransch, utvecklat en befintlig produkt eller banat väg för nya metoder med sitt företagande.

• Lönsamhet & Tillväxt
Med god lönsamhet avses att den är långsiktigt stabil eller att man har återinvesterat i företaget för fortsatt tillväxt. Företagets marginal ska jämföras med andra i samma bransch, inte med alla andra branscher.

• Formella krav
Årets Företagare får inte ha några betalningsanmärkningar i närtid. Betalningsanmärkningen ska ställas i relation till verksamheten. Företagaren får heller inte nyligen vara dömd i domstol.