-Andra låten i trilogin, "Tusen korn av sand", vill ge oss hopp och styrka, vill att vi i svåra stunder och trots svåra omständigheter kan se att vi ändå kan bryta oss loss, att vi kan vara skaparna av våra liv och att vi kan ta tillbaka rätten till våra tankar och känslor. säger Daniel Balotis.

Lyssna på Daniel Balotis "Tusen korn av sand" (Spotify) Klicka här...

Daniel Balotis är en Stockholmsbaserad artist, låtskrivare och producent med passion för starka melodier, budskapsbärande texter och tidlösa ljudbilder. Stilmässigt rör sig musiken inom genrerna pop, rock och singer/songwriter med influenser av hiphop, gospel och 90-talets rock.

Artister som inspirerat Daniel under det senaste året är bland annat Laleh, Daniel Adams Ray, Fronda, Miss Li, Zacke, och Smith & Thell. Daniel har en tydlig intention och vision att som artist sprida livskraftig musik med texter om personligt utforskande, ifrågasättande av normer och social medvetenhet.

I tidiga tonåren plockade Daniel upp gitarren och började direkt att skriva egen text och musik. Musikteori och noter har aldrig varit hans styrka, och han klarade sig igenom musikskolans pianolektioner på sitt goda gehör. Daniel har studerat låtskrivande och musikproduktion på SAE och därefter byggt en musikstudio. Nu står han redo att nå ut med sin musik.

Triologin Daniel Balotis "Någonting" släpps i ordningen "Änglar" den 30 januari, "Tusen korn av sand" den 13 mars och "Lova mig" med den 2 juni 2023 som gör triologin komplett.

Releasekonserter Daniel Balotis våren 2023

8 mars Huddinge, Jessies musikcafé
29 april Huddinge, Huddinges Hjärta
17 juni Stockholm, Sjödalsparken.

URBERGET MUSIC

Press: www.werecki.com

PR: WERECKI PROMOTION COMPANY
Presskontakt och intervju -förfrågningar: Rickard Werecki tfn: 0707178008 mail: pr@werecki.com